RM189.99
Arduino Kit Obstacle Avoiding Robot DIY Arduino Uno Ultrasonic L298N 2WD
Price RM189.99
Availability
Description

+ NOTA : Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

+ NOTA : Produk ini adalah set DIY (Do It Yourself) dan tidak dihantar kepada pelanggan dalam keadaan siap dipasang.

 

+ Arduino Kit Obstacle Avoiding Robot Pengelak Halangan merupakan set Arduino yang mengajar pengguna untuk mereka robot pengelak halangan.

 

+ Kit robot pengelak halangan ini sesuai dipelajari oleh mereka yang baru ingin mengenali dunia arduino, elektronik dan koding.

 

+ Robot pengelak halangan adalah robot yang akan mengelak halangan dengan cara mengundur dan berpusing mencari jalan lain apabila sensor jarak yang bertindak sebagai mata robot mengesan halangan.

 

+ Baca lebih lanjut di sini : Arduino Kit Obstacle Avoiding Robot Pengelak Halangan ( https://www.nadieleczone.com/component/arduino-kit-obstacle-avoiding-robot-pengelak-halangan/ )

 

+ Bacaan Tambahan

 

- Tambahan : Baca lebih lanjut tentang Latihan Reka Bentuk Elektronik – Siri 1 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/latihan-reka-bentuk-elektronik-siri-1/ ).

 

- Tambahan : Baca lebih lanjut tentang Latihan Reka Bentuk Elektronik – Siri 2 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/latihan-reka-bentuk-elektronik-siri-2/ ).

 

+ PERHATIAN : Versi Arduino IDE yang digunakan untuk penulisan tutorial kit ini adalah Arduino IDE Versi 1.8.4. ( https://www.dropbox.com/s/na9eboizfl1ay2h/arduino-1.8.4-windows.exe?dl=1 ) Kami tidak menjamin penulisan tutorial ini berfungsi pada versi Arduino IDE yang lain.

 

+ Komponen komponen di dalam set Robot Pengelak Halangan:

 

+ Komponen Asas

- Arduino Uno x 1 unit

- Cable USB x 1 unit

- Breadbord Mini x 1 unit

- Jumper Male to Male x 20 unit

- Jumper Male to Female x 20 unit

- Jumper Female to Female x 20 unit

- Kotak Interaktif x 1 unit

- Set Pemutar Skru x 1 unit

- CD Pembelajaran x 1 unit

- Buku Manual Robot x 1 unit

 

+ Komponen Mekanikal

- Rangka Chassis x 1 unit

- DC Motor x 2 unit

- Tayar Kuning x 2 unit

- Tayar troli x 1 unit

- Suis Rocker x 1 unit

- Pemegang Bateri 4 x AA x 1 unit

- Pemegang DC Motor x 4 unit

- Set Skru, Nat dan Stand PCB

 

+ Komponen dalam Litar

- Motor Driver L298N x 1 unit

- Sensor Ultrasonic x 1 unit

- Pemegang Ultrasonic x 1unit

- LED dan perintang x 3 unit

 

+ NOTA : Skru dan Nut yang dibekalkan di dalam kit ini hanyalah mencukupi untuk kegunaan pemasangan rangka chassis sahaja manakala komponen komponen elektronik perlu dilekatkan kepada rangka chasis menggunakan double tape (tidak disediakan di dalam kit ini).