RM189.90
Arduino Kit Line Follower And Obstacle Avoiding Robot Mechatronic Infrared Ultrasonic
Price RM189.90
Reward Points 1199
Points Needed 19184
Availability Out Of Stock
Description
Highlight

Arduino Kit Line Follower And Obstacle Avoiding Robot Mechatronic Infrared Ultrasonic

+ NOTA : Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

+ NOTA : Produk ini adalah set DIY (Do It Yourself) dan tidak dihantar kepada pelanggan dalam keadaan siap dipasang.

 

+ Kit Mekatronik Pengelak Halangan Dan Penjejak Garisan merupakan set Arduino yang mengajar pengguna untuk merekacipta robot pengelak halangan dan robot penjejak garisan.

 

+ Kit Combo ini menghimpunkan tutorial Robot Pengelak Halangan dan Robot penjejak garisan dalam satu kit yang sesuai dipelajari oleh mereka yang baru ingin mengenali dunia arduino, elektronik dan koding.

 

+ Robot penjejak garisan adalah robot automatik yang mengikut garis putih di kawasan hitam atau garis hitam di kawasan putih. Fungsi robot mestilah dapat mengesan garisan tertentu dan terus mengikutinya.

+ Baca lebih lanjut di sini : Arduino Kit Line Follower Robot Penjejak Garisan ( https://www.nadieleczone.com/component/arduino-kit-line-follower-robot-penjejak-garisan/ )

 

+ Robot pengelak halangan adalah robot yang akan mengelak halangan dengan cara mengundur dan berpusing mencari jalan lain apabila sensor jarak yang bertindak sebagai mata robot mengesan halangan.

+ Baca lebih lanjut di sini : Arduino Kit Obstacle Avoiding Robot Pengelak Halangan ( https://www.nadieleczone.com/component/arduino-kit-obstacle-avoiding-robot-pengelak-halangan/ )

 

+ Bacaan Tambahan

- Tambahan : Baca lebih lanjut tentang Latihan Reka Bentuk Elektronik – Siri 1 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/latihan-reka-bentuk-elektronik-siri-1/ ).

- Tambahan : Baca lebih lanjut tentang Latihan Reka Bentuk Elektronik – Siri 2 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/latihan-reka-bentuk-elektronik-siri-2/ ).

 

+ PERHATIAN : Versi Arduino IDE yang digunakan untuk penulisan tutorial kit ini adalah Arduino IDE Versi 1.8.4. ( https://www.dropbox.com/s/na9eboizfl1ay2h/arduino-1.8.4-windows.exe?dl=1 ) Kami tidak menjamin penulisan tutorial ini berfungsi pada versi Arduino IDE yang lain.

 

+ Komponen komponen di dalam set Robot Pengelak Halangan dan Penjejak Garisan:

 

+ Komponen Asas
- Arduino Uno x 1 unit
- Cable USB x 1 unit
- Breadbord Mini x 1 unit
- Jumper Male to Male x 20 unit
- Jumper Male to Female x 20 unit
- Jumper Female to Female x 20 unit
- Kotak Interaktif x 1 unit
- Set Pemutar Skru x 1 unit
- CD Pembelajaran x 1 unit
- Buku Manual Robot x 1 unit

 

+ Komponen Mekanikal
- Rangka Chassis x 1 unit
- DC Motor x 2 unit
- Tayar Kuning x 2 unit
- Tayar troli x 1 unit
- Suis Rocker x 1 unit
- Pemegang Bateri 4 x AA x 1 unit
- Pemegang DC Motor x 4 unit
- Set Skru, Nat dan Stand PCB

 

+ Komponen dalam Litar
- Motor Driver L298N x 1 unit
- Sensor Infrared 4 channel x 1 unit
- Sensor Ultrasonic x 1 unit
- Stand PCB x 2 unit
- LED dan perintang x 3 unit
- Pemegang Ultrasonic x 1unit

 

+ NOTA : Skru dan Nut yang dibekalkan di dalam kit ini hanyalah mencukupi untuk kegunaan pemasangan rangka chassis sahaja manakala komponen komponen elektronik perlu dilekatkan kepada rangka chasis menggunakan double tape (tidak disediakan di dalam kit ini).

 

What's in the box

Arduino Kit Line Follower And Obstacle Avoiding Robot Mechatronic Infrared Ultrasonic