Polisi Pulangan Dan Bayaran Balik

Pemeriksaan Dan Kerosakkan

+ Pelanggan mesti memeriksa semua barang selepas menerima barangan yang dibeli. Dalam masa sebulan selepas menerima barang tersebut, pelanggan dikehendaki memberikan notis bertulis kepada NADI Eleczone Solutions untuk:

  • Sebarang kecacatan terhadap barang yang jelas dan munasabah. NADI Eleczone Solutions akan menggantikan barang tersebut atau mengembalikan semula wang pembelian atas persetujuan bersama NADI Eleczone Solutions dengan pembeli.
  • Sebarang penghantaran barang yang tidak mengikut pesanan. Dalam kes ini, syarikat akan menggantikan barangan tersebut atau mengembalikan semula wang pembelian atas persetujuan bersama NADI Eleczone Solutions dengan pembeli.

+ Sekiranya pelanggan tidak memberi apa-apa notis sedemikian, barang akan dianggap telah dihantar kepada pelanggan serta bebas daripada semua kecacatan yang jelas.

 

Pemulangan Barang Rosak

+ Untuk produk yang sampai kepada pelanggan di dalam keadaan yang pelanggan merasakan produk tersebut rosak pada penggunaan kali pertama, tiada modifikasi dilakukan terhadap produk asal, kurang dari tempoh sebulan dari tarikh pembelian, pelanggan boleh melakukan return dan refund akan dilakukan setelah barang selamat sampai ke pihak NADI.

+ Whatsapp ke nombor staff return dan refund NADI di 019 - 249 3264 :

  • maklumat nombor tracking barang return setelah diserahkan kepada pihak courier.
  • nama bank, nombor akaun serta nama pemilik akaun bagi tujuan refund.

+ Proses refund akan dilakukan setelah barang selamat sampai ke pihak NADI.

+ Standard rate kos pos RM8 akan ditambah ke dalam refund. Barang boleh di pos ke alamat :

 

NADI ELECZONE SOLUTIONS
LOT 1667 TINGKAT 1, LORONG TAMAN AIR TAWAR INDAH, TELOK AIR TAWAR, Butterworth, 13050, Pulau Pinang
04-3511802