RM7.99
Lithium Battery Charger 1A Module Charging And Protection Board Arduino PIC
Price RM7.99
Availability 1
Quantity
Description

+ Notis pelanggan :

 

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

 

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

 

+ Modul Lithium Battery Charger And Protection ini sesuai digunakan untuk mengecas bateri litium tunggal. Ianya menerima voltan input 5V melalui sambungan wayar USB dan menampung arus pengecasan sehingga 1A. Lampu LED berwarna merah menandakan bateri sedang dicas manakala lampu LED hijau menandakan bateri sudah penuh. Saiz modul ini adalah 2.6cm x 1.7cm.

 

+ Ciri Ciri Keselamatan

- Voltan pemotongan Input : 4.2V atau lebih rendah

- Voltan perlindungan output : Pada voltan 2.5V

- Arus perlindungan output : Pada had arus 3A

 

+ Projek DIY menarik untuk dibaca :

 

- Bekalan Kuasa Kedua Untuk Projek Sistem Elektronik ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-asas-elektronik/bekalan-kuasa-kedua-untuk-projek-sistem-elektronik/ )