RM7.99
Microphone Module Red Type 2 High Sensitivity Sound Sensor Arduino PIC
Price RM7.99
Availability
Description

+ Notis pelanggan :

 

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

 

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

 

- NOTA : Produk dihantar kepada pelanggan dengan kaki male header yang sudah disolder pada board seperti dalam gambar produk.

 

+ Microphone Module High Sensitivity Sound Sensor Keyes Arduino PIC.

 

- Sensor bunyi ini bertindak untuk mengenal pasti kehadiran bunyi yang melebihi tahap yang ditetapkan. Kepekaan pin digitalnya boleh dilaraskan dengan memusing perintang boleh laras yang berada di atas modul ini.

 

+ Nota : Modul sensor bunyi ini hanya bertindak untuk mengenal pasti kehadiran bunyi, ianya tidak dapat mengukur kekuatan sesuatu bunyi tersebut di dalam bacaan decibel. Walau bagaimanapun, modul jenis ini mempunyai keluaran pin analog yang boleh dijadikan indikator kekuatan sesuatu bunyi itu.

 

+ Tutorial Raspberry Pi boleh didapati di laman Tutorial NADI Eleczone ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-raspberry-pi/tutorial-asas-raspberry-pi/ ).