RM6.90
Serial Interface Module IIC I2C LCD Display 1602 2004 Board Arduino
Price RM6.90
Reward Points 39
Points Needed 624
Availability 1
Quantity
Description
Highlight

Serial Interface Module IIC I2C LCD Display 1602 2004 Board Arduino

+ Notis pelanggan :

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

- Nota : Produk dihantar kepada pelanggan dengan kaki male header yang sudah disolder pada board seperti dalam gambar produk.

 

+ Dengan modul I2C ini, kita akan dapat menyambung LCD kepada papan Arduino dengan hanya menggunakan dua pin iaitu pin SDL dan pin SDA. Modul I2C yang direka untuk diletakkan di belakang paparan LCD I2C mempunyai komponen perintang boleh laras yang dibina untuk memudahkan pelarasan kontras pada paparan LCD.

 

+ Baca lebih lanjut di sini : Arduino Bagaimana Untuk Menggunakan Paparan LCD 12C ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/arduino-bagaimana-untuk-menggunakan-paparan-lcd-12c/ )

 

+ DIY Projek menggunakan LCD i2C : Arduino Mengawal 8 LCD Menggunakan 2 Pin ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/arduino-mengawal-8-lcd-menggunakan-2-pin/ )

 

+ DIY Projek menggunakan LCD i2C : Kit Pembelajaran Kod Warna Perintang Dan Ohm Meter ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/kit-pembelajaran-kod-warna-perintang-dan-ohm-meter/ )

 

+ Tutorial Raspberry Pi boleh didapati di laman Tutorial NADI Eleczone ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-raspberry-pi/tutorial-asas-raspberry-pi/ ).

 

What's in the box

Serial Interface Module IIC I2C LCD Display 1602 2004 Board Arduino